Nog steeds wachten op Raad van State


Afgelopen maandag 24 juni was het exact twee jaar geleden dat het Provinciaal Inpassingsplan N280 Leudal is vastgesteld door Provinciale Staten. Sindsdien wachten we ook op een zitting van de Raad van State om de ingediende beroepen te behandelen.

In totaal zijn in 2022 negen beroepen ingediend, waarvan er inmiddels één is ingetrokken. Zoals in veel sectoren kampt ook de Raad van State met een enorme drukte. De berg aan dossiers die ter behandeling voorligt bij de Raad van State is zo groot, dat we langer dan gebruikelijk moeten wachten op de behandeling van de beroepszaken.

Als initiatiefnemer van de reconstructie van de N280 Leudal hebben we geen enkele invloed op de agenda van de Raad van State. Het is dan ook niet mogelijk om een betrouwbare datum aan te geven wanneer de werkzaamheden aan de N280 Leudal kunnen starten. En uiteraard wordt niet met de werkzaamheden gestart voordat er een uitspraak van de Raad van State is. Op die uitspraak hopen we dit jaar, maar het is duidelijk: zeker weten doen we dat allerminst.